De omgeving

In de buurt van Sávoly liggen leuke stadjes met markten en winkeltjes. Sommige markten zijn elke dag open, ook op zondag.

De 2 supermarkten van Sávoly zijn op ma-vrij van 06.30-17u open. Zaterdag tot 15u.
Dagelijks komt de postservice om 8.30-9.30 langs. De huisdokter is elke dag in regio, ook voor recepten. Na 16u is de hulppost open in Marcali, waar u ook de Tesco en de Lidl kunt vinden.

Gasflessen vullen of autogas tanken óók in Marcali en makkelijk bij supermarket Penny parkeren om te winkelen. Vrijdags is er van 06-12u markt. Sinds kort is er in Marcali ook een nieuw zwembad.

Verder zijn er meerdere grote supermarkten in de omgeving. In Keszthely (15 km) zijn er wel 5 (Spar, Lidl, Plus, ABC, Tesco), waarbij de Tesco 24 uur per dag open is.

Bijna overal vind je leuke betaalbare restaurantjes en in Keszthely ook nog een McDonald.

Er zijn 2 zwembaden in de buurt, waarvan de grootste strandfúrdo in Zalakaros op 15 km, wat echt een zwemparadijs is met veel verschillende baden (binnen en buiten). Zoals golfslagbad, kinderbad, wedstrijdbad, warmwaterbad, glijbanenbad, e.d. Tevens is er ook een kuuroord met thermale baden. De dagintree op strandfúrdo in Zalakaros is ongeveer 2200 forint pp van 9-19u. Parkeren 500 frt. per dag.

Het prachtige Balatonmeer met zijn vele strandjes (gras, kiezel of zand) ligt op 14 km afstand van Savoly. Bij het Balatonmeer is het heerlijk vertoeven op warme dagen en er zijn mogelijkheden voor veel verschillende vormen van waterrecreatie. De oevers lopen meestal langzaam af en de watertemperatuur is zomers zo rond de 21-27 graden.

Verder is er in de buurt van Sávoly een natuurpark, kun je paardrijden, een oude burcht bezoeken, rondvluchten maken, etc. Op 7 km is er een groot station in Balatonzentgyorgy met een goede verbinding naar b.v. Boedapest.